ساحل دریا

ساحل دریا

دیگر لازم نیست به ساحل دریا بروید؛ ما ساحل دریا رابه خانه هایتان می آوریم.
ساحل دریا

ساحل دریا

دیگر لازم نیست به ساحل دریا بروید؛ ما ساحل دریا رابه خانه هایتان می آوریم.

در شورا ، تک رای نباشید

سخن مدیر مسوول و سردبیر هفته نامه ی « ساحل دریا » ،  مهدی حلاجیان ؛ شماره ی  93  ؛   15 بهشت  ماه  1396



همراه با شکوفه های بهار نارنج ، در انتهای برگزاری سمپوزیوم گل و گیاه و پس از برگزاری جشنواره ی فیلم های کوتاه در شهرستان رامسر ، هم زمان با سراسر کشور ، تب انتخابات ریاست جمهوری ، شوراهای شهر و روستا آرام آرام بالا می رود. با تورقی بر برگزاری انتخابات در شهرستان رامسر و بررسی آمار شرکت واجدین شرایط انتخابات در پای صندوق های رای ، همیشه در صد بالای مشارکت را رقم زده اند.


فارغ از جناح بندی های سیاسی ، درصد بالای مشارکت در رامسر ، نشان از توسعه یافتگی این شهرستان و پذیرش عاقلانه ی حضور در پای صندوق های رای و اتکا به دموکراسی برای رسیدن به اهداف مدنظر شهروندان قابل اتکا و در خور تحسین است.


در انتخابات شوراهای شهر و روستا شاید از معدود شوراهائی در کشور بودند که هوشمندانه افراد مورد نیاز جامعه ی شهری و روستائی را ، به خصوص در شهر رامسر ،  "  دستچین " کردند. اما پس از گذشت چهار سال اگر از مردم  هوشمند منطقه در خصوص کارنامه ی اعضای شوراهای شهر و روستای شهرستان رامسر پرسیده شود ، نارضایتی عمومی از ناکارآمدی شورائیان در کل منطقه موج می زند.


شورائیان حاضر در دوره ی گذشته ، هیچ کدام حاضر به ائتلاف نشدند و اگر معدودی از افراد پیمان اخوت بستند ، در خلوتِ اعضای ستاد خود ، واژه ی منحوس " تک رای " را به آن ها دیکته کردند. اعضای ستاد و برخی از خویشان و بستگان و حتی هم محله ای ها ، از ترس و نگرانی رای نیاوردن کاندیدای مورد نظر ، ناخواسته در دام " تک رای " افتادند و در حالی که می توانستند تیم شورای شهری را برگزینند ، با نا آگاهی در ورطه ی انتخاب اعضائی شدند که هیچ هم خوانی با هم نداشتند. به عنوان مثال  ناخواسته و با همان " تک رای ها "  ترکیب شورای شهر چهارم رامسر شاید تکرار ناشدنی ترین انتخابات شورائی در کشور شد ، حضور افراد با تخصص های مختلف و مورد نیاز رشد و توسعه ی شهر. دوره ی چهارم شورا فرصتی طولانی برای همفکر شدن منتخبین خود داشت ، اعضای منتخب که حال هریک برای خود " من " شده بودند ، در آن فرصت طولانی نتوانستند در نشست های دور همی ، همدل و همداستان شوند و شد آن چه که نباید می شد. اعضای شورای منتخب به جای این که تیمی زبده شوند ، خود را عضو گروهی می دانستند که لازم بود هریک جداگانه گلیم خود را از آب بیرون بکشد.


در تازه ترین نظر منتشر شده ی نصرت الله کوزه گر شهردار رامسر در هفته نامه ی شمال سبز ، که بارها در محافل خصوصی و عمومی نیز آن را را ذکر می کرد یک واژه ی کلیدی وجود دارد و آن این که " من از شورا می پرسم ، آیا شورا در این چند سال طرحی را مطالعه کرده و روی میز شهردار گذاشته است که من انجام داده باشم و پاسخگو نباشم ؟ من به دنبال اختلاف نیستم "  این بدان معناست که اعضای شورای شهر رامسر طرح قابل ارائه ای به شهرداری ارجاع ندادند. در حالی که وفق قانون شهردار منتخب شوراست و موظف است برنامه های مصوب شورا را اجرا کند و در صورت تخطی از شهردار سوال و در صورت فقدان پاسخ مناسب او را عزل کند.


این که شورای منتخب رامسر در چهار سال نتوانسته است طرحی مصوب را ارائه و از شهردار منتخب خود مطالبه گر باشد ، چه کسی مقصر است ؟ شورای منتخب یا مردم ، یا هردو؟ نقش فرهیختگان در هدایت مردم برای انتخاب یک تیم قوی و ائتلافی که همدل و هم صدا باشند ، برنامه محور باشند و پاسخگو در مقابل مردم چگونه بوده است.


نوع نگاه متفرق اعضای شورا ، منحصر به شورای شهر چهارم رامسر نیست. همه ی مردم با مروری بر عملکرد چهار ساله ی شورای شهر و روستای پیرامون خود به این واقعیت تلخ خواهند رسید که ، شورا در این مدت کاری نکرد!!!


به اعضای شورا برنخورد و آسفالت کوچه ها و معابر ، عقب نشینی اختیاری مالکین ، کمک های بلاعوض به فقرا ، نیازمندان و برخی از کارهائی که از اساس نه جز وظایف شوراست و نه در شان و منزلت شورا ، به عنوان کارنامه ی عملکرد خویش به رخ مردم نکشند. که این کار از وظایف ذاتی شهرداری هاست و نباید منتی بر مردم باشد. شورا تشکیل شده است تا با ارائه ی طرح ها و نظرات کارشناسانه و با بهره گیری از پتانسیل عظیم ایده ها و نظرات ، راهگشای توسعه ی همه جانبه ی حوزه ی تحت اختیار خود باشند.


اینک آزمونی دیگر است. 29 اردی بهشت انتخاباتی دیگر در راه است . ضمن دعوت آحاد مردم به مشارکت گسترده و اثر گذار در انتخابات ، تذکر این نکته خالی از لطف نیست که در انتخابات شوراها ، هر فرد مجاز به انتخاب چند گزینه است. در شهرهای رامسر ، کتالم و سادات شهر هر کدام پنج گزینه و در شوراهای روستائی ، هر روستا ، سه گزینه. بنابراین ضمن دعوت کاندیداها به تشکیل ائتلاف موثر و کارآمد به مردم عزیز توصیه می گردد که به حرف برخی نامزدها و ثبت " تک رای " وقعی ننهند و مطمئن باشند کاندیدائی که مصر به تک رای باشد ، در شورا نیز نمی تواند هم تیمی خوبی برای سایر اعضای شورا باشد.

در شورا " تک رای " نباشید و به تعداد مورد نیاز منطقه ی خود " انتخاب کنید " ، در هر حال " انتخاب حق شماست و انتخاب با شماست "


در 29 اردیبهشت انتخابات ریاست جمهوری نیز برگزار می شود و مردم برای اداره ی چهار سال آینده ی کشور مجاز به انتخاب فرد و نقشه ی راه توسعه ی کشور می باشند. اسحاق جهانگیری ، حسن روحانی ، سید ابراهیم رئیسی ، محمد باقر قالیباف ، سید مصطفی میرسلیم و مصطفی هاشمی طبا کاندیداهای مورد تائید دوازدهمین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری هستند و انتخاب هریک از آنان مسیر چهار سال آینده ی کشور را ترسیم خواهد کرد.

 

 

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد