ساحل دریا

دیگر لازم نیست به ساحل دریا بروید؛ ما ساحل دریا رابه خانه هایتان می آوریم.

ساحل دریا

دیگر لازم نیست به ساحل دریا بروید؛ ما ساحل دریا رابه خانه هایتان می آوریم.

افتخار به نام آوران

سخن مدیر مسوول نشریه ی « ساحل دریا » شماره ی 50  ؛  اول بهمن ماه  1393


پاسداشت زحمات ارزشمند آنانی که عمر خود را در راه رشد و توسعه ی زادبوم خود صرف نموده اند امری پسندیده است که بر کسی پوشیده نیست.


این که جمعی مردم ایران را " مرده پرست " بدانند در شان ایران و ایرانی نیست!! هرچند این نامیدن از روی کاری است که با خود کرده ایم. شاید جمله ی " پهلوان مرده را عشق است " بی دلیل در ادبیات ما جای نگرفته است و بی مورد نیست که همه ی مردگان و رفتگان را انسان های شایسته و قابل تقدیر می دانیم !! و معتقدیم پشت سر مرده نباید حرف بد زد!. نگاه های منفعت طلبانه ، مغرضانه و به خصوص سیاسی ، عاملی شده است که در تقدیر بزرگان حاضر خود ، دست به عصا باشیم و این دست به عصا شدن عواقب ناخوشایندی را در اقدام عاشقانه ی انسان های پاکباخته ایجاد خواهد کرد.


 ارزش گذاری به زحمات آن هائی که نفس دارند و می بینند و می بینند که قدر تلاش هایشان فهمیده شده و نه به اندازه ی وقت ، هزینه و عمرشان بلکه به اندازه ی درنگ مشوقانه ی همایشی چند ساعته در معرض دید دیگران قرار گرفته است ، مایه ی دلگرمی آنانی خواهد بود که هم اینک در این وادی گام بر می دارند.


ای کاش نگاه های احتیاط آمیز منشعب از جریان های سیاسی و منفعت طلبانه بر حرکاتی این چنینی مستولی نگردد و شاهد تقدیر از همه ی کسانی باشیم که هم اینک در راستای رسیدن به اهداف بلند توسعه ی همه جانبه ، تلاش می نمایند.


اقدام ارزشمند برگزاری پنجمین همایش نویسندگان رامسری در 9 بهمن ، گام موثری است که می تواند راه را برای ارزش گذاری به همه ی آن هائی که در وادی رشد، توسعه و حتی شناساندن زادبوم خود تلاش کرده اند ، باید برداشته شود.


تکریم از انسان های وارسته ای که خود را وقف مردم و منطقه ی کرده اند. آن هائی که با قدم ، قلم و درم خود آبادانی را به ارمغان می آورند. این امر محدود به کتاب و قلم نیست ، آن هائی که از آلام و درهای مردم می کاهند ، آن هائی که بناهای ماندگار از خود برجای می گذارند ، آن هائی که صادقانه و خالصانه برای رضایت خالق و خلق گام بر می دارند.


تکریم زندگان بیش از تکریم در گذشتگان باید در اولویت قرار گیرد ، هر چند یاد کرد دیرینیان دیار بر غنای فرهنگی بوم خواهد افزود و آن نیز در جای خود دارای ارزش و اعتبار است.

 

 

پیگیری مطالبات مردم

سخن مدیر مسوول نشریه ی « ساحل دریا » شماره ی 49  ؛  15 دی ماه  1393


در نشست خبری نمایده ی مردم منطقه در مجلس شورای اسلامی با خبرنگاران رامسر دو نکته ی اساسی مدنظر قرار گرفت و ارائه شد.


نکته ی اول :  در زمان پهلوی اول به بهانه ی خروج زمین ها از دست ملاکین ، تقریبا همه ی زمین های شمال کشور و برخی نقاط حاصلخیز کشور در تیول سلطنت پهلوی در آمد. پس از پیروزی انقلاب به منظور بازگرداندن اموال غصب شده ، بنیاد علوی تشکیل شد و اموال پهلوی ها مصادره گردید. این اموال بر دو قسم بود ؛ اموال بنیاد پهلوی و املاک سرمایه داران فراری. مردم ستمدیده ای که حاصل دسترنج خود را در دست بنیاد علوی می دیدند شادمان بودند که بالاخره با پیروزی انقلاب ، حق به حق دار خواهد رسید. اما بنیاد پس از دریافت املاک حس مالک به خود گرفته و با اشراف به این که اکثر این زمین ها متعلق به مردم است در زمان صدور سند مطالبه ی قیمت روز زمین ها ، از صاحبان املاک می نماید.


علیرغم اطلاع مسوولین ذیربط و فتاوای متعدد اخذ شده از مراجع عظام تقلید و اطلاع کامل بنیاد از آن ، حاضر به پذیرش حقوق مردم نیست !!! شریعت نژاد اما امیدوار است که به دست سعیدی کیا رئیس وقت بنیاد ، این معضل پیش روی مردم ،  با تدوین آئین نامه ای و تفکیک اموال مردم و فراریان ، این مشکل و معضل برای همیشه حل شود.


نکته ی دوم : پیشنهاد تشکیل و مداومت جلسات نمایندگان مجلس شمال کشور ، با حضور نمایندگان گیلان ، مازندران و گلستان به منظور حل مشکلات مشترک این  استان ها با همگرائی و تهیه ی طرح های کلیدی بود ؛ مسائل مهمی از جمله کشاورزی (به خصوص چای ، برنج ، مرکبات ، کیوی و ... ) ؛  راه ، مسکن و شهرسازی (به خصوص آزاد راه شمال و قطار تهران – رشت – گرگان و ... ) ؛ صنعت و معدن و تجارت  و در زمینه های گردشگری و گردشگر پذیری و ... و اعلام شد با اتحاد و ائتلاف حدود 35 نماینده ی مردم و ارایه ی طرح ، پیشنهاد و یا سوال از وزرا ، احتمال اقدام عاجل و موثر، قوی تر است و نتایج حاصله برای شمال کشور بسیار ارزشمند خواهد بود. شریعت نژاد ضمن اعلام برگزاری مختصری این گونه جلسات ، از طرح یاد شده استقبال نمود و آن را مفید دانست و یکی از اقدامات اصلی خود در آینده را تشکیل و برگزاری این جلسات و احصای مطالبات منطقه در قالب این ائتلاف برشمرد.

 

قدرشناسی مردم

سخن مدیر مسوول نشریه ی « ساحل دریا » شماره ی 48  ؛  اول دی ماه  1393


اربعین حسینی امسال یرای شهرستان رامسر از دو جهت حائز اهمیت شد. در این روز برای اولین بار در طول تاریخ رامسر اجتماعی بزرگ در مرکز شهر شکل گرفت و در گام دیگر ، مردم منطقه به پیشواز دو شهید گمنام دفاع مقدس رفتند و آن دو سبکبال عاشق را جانانه تا جایگاه ابدی شان تشییع کردند.


پیوند دو بال دین و دانش در این روز رنگ واقعیت به خود گرفت. زنده نگهداشتن شعائر دینی ، ارزش های معنوی دفاع مقدس و حضور در مرکز گسترش دانش ؛ دانشگاه آزاد اسلامی رامسر برای دفن شهدا ، اوج این حرکت نمادین بود .


مردم قدرشناس در حالی به پیشواز و بدرقه ی دو شهید گمنام شتافتند که در تدارک بزرگترین اجتماع دینی در شهرستان رامسر بودند. حضور گسترده و غیر قابل پیش بینی مردم همه را به تحسین وا داشت. مردم ؛ در این روز ، همانند دوران دفاع مقدس و بیش از آن از کسانی که از جان خود گذشتند تا برای ایران اسلامی آبرو و امنیت به ارمغان بیاورند ، استقبال کردند.

دفن شهدا و مشایعت آن ها در مهد گسترش علم از دیگر سو ، برای جوانان دانشجو و همه ی آن هائی که در آتیه ، پای در این مرکز فرهنگی می گذارند ، نشانه ای است که آرامش امروزشان را مدیون فداکاری دیروزِ آرام خفتگان ِ گوشه ی دانشگاه هستند.


وظیفه ی رسانه ای ؛ یک نکته ی اساسی است و آن قدر دانی و سپاسگزاری از مردم قدرشناس و بزرگ رامسر است.


پیوند دین و دانش ، پیوند  دین مداری و حفظ ارزش های انقلاب  و در یک جمله تجدید پیمان با آرمان های  دینی انقلاب و دفاع مقدس  در اربعین حسینی و در مرکز شهر رامسر شکل گرفت.


به گفته ی مسوولین ، برنامه ریزی جشن بزرگ ولادت پیامبر اعظم در هفدهم ربیع الاول ( دیماه ) و اجتماع بزرگ فاطمیون در چهارم فروردین 1394 ، صورت گرفته است.با این حرکت ،حدیث معصوم رنگ واقعیت به خود می گیرد که فرموده اند : شیعیان ما از خوشحالی ما شادان و از ناراحتی ما نگرانند. برنامه ریزان فرهنگی شهرستان با این اقدام نوین ، عامل به حرکت زیبائی خواهند شد که در ذهن مردم خداجوی ماندگار خواهد شد.


پیشاپیش ربیع الاول ، ماه ادخال سرور به امت پیغمبر صلوات الله علیه و آله مبارکتان باد.