ساحل دریا

دیگر لازم نیست به ساحل دریا بروید؛ ما ساحل دریا رابه خانه هایتان می آوریم.

ساحل دریا

دیگر لازم نیست به ساحل دریا بروید؛ ما ساحل دریا رابه خانه هایتان می آوریم.

هتل سماموس ، رویای بزرگ رامسر

                                                          

 

 

 مقدمه :

در سال ۱۳۸۱ و در زمان ریاست جمهوری سید محمد خاتمی جمعی برای شرکت در سرمایه گذاری در بخش گردشگری وارد ایران شدند. محمد طالبی به نمایندگی از یک شرکت خانوادگی از منطقه ی ویزبادن آلمان یکی از این سرمایه گذاران بود که به رامسر آمد. 

با انجام مطالعاتی چهار ماهه و به هدایت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری منطقه ی سفید تمشک برای احداث هتلی مجلل ٬ انتخاب شد. پس از انجام مطالعات اولیه ی طراحی ٬ پروانه ی احداث هتلی با ۱۳ هزار متر مربع زیر بنا  ٬ در سال ۱۳۸۴  صادر شد. 

اما در سال ۸۴ ٬ و پس از انتخابات دوره ی نهم ریاست جمهوری ٬ با انتصاب یک رامسری در راس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ٬ طالبی به اجرای طرح خود امیدوار و طرح نهایی را با زیربنای ۳۲۰ هزار متر مربع ارایه کرد.  

اردیبهشت سال ۸۶ و همزمان با ولادت حضرت زینب سلام الله علیهارامسر میزبان میهمانانی بود که به مراسم کلنگ زنی احداث هتل سماموس قدم به سرزمین سبز و معطر به شکوفه های بهار نارنج ٬ آمده بودند و این آغاز ساخت هتل هفت ستاره ی سماموس بود. 

 

مراسم کلنگ زنی ، احداث هتل ۷ ستاره سماموس رامسر  «‌ اولین هتل 7 ستاره کشور » با حضور رئیس سازمان گردشگری اسفندیار رحیم مشائی برگزار شد .سرانجام این هتل در زمینی به مساحت 240 هزار متر مربع با زیربنایی با وسعت 120هزار متر در 60 طبقه و با 240 متر ارتفاع در روستای سفید تمشک شهرستان رامسر آماده ی ساخت شد.                   

                                                          

مدیر مجموعه هتل‌های زنجیره‌ای سماموس "محمود طالبی" ویژگی های این هتل را بصورت زیر تشریح کرد : 

  - در این محوطه سه ساختمان بلند ساخته می‌شود که سازه اصلی هتل هفت ستاره سماموس ‌ برجی در 62 طبقه است

 - زمان ساخت این هتل را  7 سال و شامل 2 برج  که برج اصلی آن هزار واحد اقامتی را شامل می‌شود.  

- مساحت زیربنای اصلی هتل ۴ هکتار در ۱۰۰ طبقه ( ویژه نامه ی اطلاعات ۲۱ خرداد ۸۶ ) 

- مساحت اماکن جانبی ۱۸ هکتار 

- تعداد واحدهای اقامتی ۱۰۰۰ واحد از ۱۲۰ مترمربع تا ۱۲۰۰ متر مربع 

- دارای ۱۲ سالن همایش به ظرفیت ۱۰۰ نفر تا ۱۰۰۰ نفر 

 

وی در مصاحبه ای دیگرگفت: 

 این پروژه شش سال دوره ساخت دارد و یک سال دوره تجهیز که با صدور پروانه ساختمانی این شش سال آغاز می‌شود. وی درباره کوتاه کردن زمان احداث هتل اضافه کرد: بلند مرتبه بودن ابن برج و همچنین رانشی بودن مناطق شمالی نیازمند ساخت دیواره‌های حایل و کوبیدن شمع‌های 48 متری است تا زمین کاملا ایمن شود و نهایت سعی مان این است که شاید یک سال سریع‌تر از این برنامه زمان‌بندی به بهره‌برداری برسد اما تسریع بیش از آن لطمه به امنیت ساختمان خواهد زد.

-  ویژگی مهم این هتل 7 ستاره استفاده چند منظوره آن است این هتل قابلیت استفاده برای توریسم ورزشی و درمانی را دارد و از این بابت که می‌تواند افراد مهم سیاسی دنیا را در خود جای دهد دارای اهمیت است.
-  این هتل شامل دهکده گردشگری، پارکینگ طبقاتی در 10 طبقه که هر طبقه آن گنجایش 100 ماشین را دارد .  

البته طالبی در یک مصاحبه ی دیگر  پارکینگ طبقاتی هتل را  12 طبقه با ظرفیت هزار و 200 خودرو اعلام کرد.

-  امکانات ارتباطی هتل از طریق فیبرنوری است. 

-  این هتل 12 سالن همایش دارد که مجهز به هزار دستگاه ترجمه همزمان است و PATH هلیکوپتر آن از مقر سازمان ملل متحد الگوبرداری شده است
-   معماری این هتل برگرفته از عناصر معماری اسلامی، ایرانی از جمله زیگورات‌های چغازنبیل و شوش است و در طراحی گنبد آن نیز از مساجد اسلامی الگوبرداری شده است.
-  یکی از مهمترین ویژگی‌های این هتل  آکواریوم 8 طبقه آن است و از طبقه همکف تا هشتم هتل، آکواریومی از آبزیان دریای خزر تعبیه خواهد شد که از آب دریا تغذیه می‌کنند
.

-  دارای سیستم ترجمه همزمان 

-  امکانات تفریحی چون استخر دلفین ها ، دهکده سلامت و امکانات برگزاری کنفرانس های بین المللی شامل بخش پاویون و باندهای هلی کوپتر برای جلسات شخصیت‌های بین المللی است و در  فضایی با چشم‌انداز زیبا بین جنگل و کوه و همچنین دریا احداث می شود.
- هزینه بهره‌برداری کامل این هتل 100 میلیارد تومان  است .

قابل ذکر هست که سماموس ، با ارتفاعی بیش از 3600 متر بلندترین کوه ناحیه می باشد و در تمام فصول سال پوشیده از برف است و در امتداد دریا بر شهرهای رودسر, کلاچای, چابکسر و رامسر اشراف دارد .  

 

-  از فرودین ماه 88 تاکنون 40 متر ترانشه‌برداری شده است و 800 دستگاه کامیون خاک برداشته شده است.  

 -  تاکنون هشت میلیون تن سنگ از محل احداث هتل دپو شده است و  این میزان سنگ در پروژه‌ای که در آینده با عنوان بندر تفریحی و توریستی رامسر خواهد بود، مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

-  کارخانه بتن سازی برای تولید سنگ و بتن مورد نیاز ساخت هتل آماده شده است و مشکل اصلی پروانه ساختمان و زمین‌های معارضی بوده که سبب شده کار احداث هتل اجرایی نشود. 

 - هزینه کارخانه شن و ماسه، دفتر فنی و مهندسی و برداشت ترانشه تاکنون 11 میلیارد تومان بوده و کار اجرایی اصلی بلافاصله پس از صدور پروانه آغاز می‌شود.  

البته در لابلای صحبت مدیر پروژه نکته ی مهم زیر قابل برداشت است که ایشان درخواست احداث بندر تفریحی و توریستی رامسر را نیز در سر می پرورانند. 

و موضوع دیگری که از ایده های طالبی است ٬ در اختیارگرفتن مسیر گردشگری جواهرده برای احداث مراکز تفریحی مصوب سفر اول ریاست جمهوری است. 


- استاندار وقت مازندران  سید‌محمد کریمی نکات دیگری را به مشخصات هتل افزود ٬ وی گفت : 

-  این پروژه آبروی شهرستان، استان و دولت است و با توجه به اینکه جنگل زخمی شده است باید زودتر ساماندهی شود. 

-  در 24 ساعت 2 هزار و 500 متر زمین خلع ید شده در قالب ماده 32 از سوی اداره کل منابع طبیعی غرب مازندران باید به مدیر پروژه برای ادامه کار واگذار شود و امور اراضی در نخستین جلسه کمیسیون ماده 32 نسبت به واگذاری این میزان زمین اقدام کنند. 
-  مدیر پروژه نیز تا اول شهریور 
۸۸ باید نسبت به تحویل مدارک مورد نیاز برای صدور پروانه و همچنین ارائه برنامه زمانبندی جدید هتل اقدام کند و همچنین اصلاحیه طرح ارزیابی محیط زیست را به این سازمان تحویل دهد. 

-   مدیر پروژه همچنین باید از تاریخ صدور پروانه CPM (‌برنامه زمانبندی‌) را اصلاح و بر اساس آن اقدام کرده و نیز اراضی بیش از 17 هکتار در قالب ماده سه ظرف مدت 10 روز از سوی اداره کل منابع طبیعی تحویل داده شود. 
-  با توجه به اینکه در مسیر دسترسی به هتل مدرسه‌ای وجود دارد با هماهنگی‌های به عمل آمده این مدرسه با مدرسه‌ای که مدیر پروژه می‌سازد، معاوضه می‌شود. 

 -  این پروژه با توجه به این مصوبات و اعطای این میزان تسهیلات کاری باید هرچه زودتر عملیاتی شده و در دولت دهم به بهره‌برداری برسد.  

 

البته مقدمه ی طولانی بالا  به منظور آشنائی خوانندگان با پیشینه ی احداث هتل هفت ستاره ی سماموس نوشته شده است . اما جان مطلب این مقال چیز دیگری است که در پی می آید.  

  

         

 

پس از هتل قدیم و هتل جدید و برج چشم انداز این سومین پروژه ی بزرگ در رامسر است. 

اگر از سال  ۱۳۸۱ تا 1384 را به راحتی بتوانیم بگذریم از اردیبهشت سال ۱۳۸۶ به بعد را نمی توان به سرعت و بدون کنکاش ساخت هتل گذراند. 

 مدیر ساخت هتل ، زمان ساخت را در ابتدا ۷ سال ُ وبعد ها ۶ سال که قابلیت کاهش یک ساله بر آن مترتب است را به عنوان مهمترین شاخصه ی CPM ( مدیریت « زمان » بحرانی طرح )  بیان کرد.  

وجود حامیان قدر چون معاون رئیس جمهور که از میزان تقرب وی در نزد محمود احمدی نژاد همگان مطلعند از یک طرف ، حضور مدیر کل محیط زیست رامسری استان از طرف دیگر و همچنین اراده ی سه استانداری که در این مدت کوتاه مازندران را مدیریت می کردند از دیگر سو و بر آورده کردن خواسته های مدیران پروژه از جمله : 

سازنده ی هتل یکی از مهم ترین مشکلات ساخت هتل را ، با توجه به عظمت آن ، نداشتن معدن شن و ماسه عنوان کرد. در سریع ترین زمان ممکن معدن شن و ماسه ی جواهرده ( وژک تله = کوه وژک ) در ابتدای ورودی جواهرده و در فاصله ی بین کنار رود ( کنی رو ) و چشمه ی آبعلی بدون هیچ مزاحمت  محیطی زیستی و جنگلبانی به ایشان واگذار شد. 

در گام دوم ایشان لزوم احداث کارخانه ی بتون را طالب شدند. در این راستا نیز یکی از مکان های زیبای رودخانه ی صفارود در مسیر منتهی به خیابان شهدا ( بهشت زینبیه ) بدون هیچ مزاحمت محیط زیستی ، جهاد کشاورزی و شهرداری به ایشان واگذار شد.  

از این رو تاخیر در ساخت هتل با هیچ بهانه ای پذیرفتنی نیست. 

جدای از مشکلات مصیبت بار احداث کارخانه ی شن و ماسه در جواهرده که صدای خراشیدن سنگ ها و پژواک آن آلودگی صوتی عظیمی را بر « روستای نمونه ی گردشگری بین المللی جواهرده » تحمیل کرده است و تردد ماشین های سنگین حمل و نقل می تواند جاده ی زیبا و خاطره انگیز آن را به نابودی کشاند. در فرودست نیز امتداد رودخانه ی وحشی صفارود در تعرضی سهمگین قرار خواهد گرفت. 

با این همه خسارات آن چه مهم تر است این است که مدیران پروژه تمایلی به بکارگیری نیروهای متخصص و حتی کارگر شهرستان رامسر در پروژه ندارند و این آغازی است که پایان ساخت هتل نه تنها نقاط زیبا و سود رسان منطقه از کف مردم بومی خارج شده است بلکه در کار آفرینی آن ها نیز ، سهمی نخواهد داشت و این موضوع مصیبت بار تر از صدمات دیگر پروژه خواهد بود. 

با دورخیز بلند طالبی و دوستان از جمله :  

- هتل ۷ ستاره سماموس رامسر   

- به خدمت گرفتن معدن شن و ماسه ی جواهرده

- احداث کارخانه بتن سازی در انتهای رودخانه ی صفارود

- درخواست احداث بندر تفریحی و توریستی رامسر

- درخواست احداث مراکز تفریحی مصوب سفر اول ریاست جمهوری و در اختیارگرفتن مسیر گردشگری جواهرده

- اضافه کردن قید زنجیره ای به  « هتل سماموس » برای اخذ مجوز احداث هتل های دیگر

احتمالا مردم رامسر با یک مشکل جدی به نام «  طالبی مالک زمین های مرغوب رامسر »  مواجه خواهند شد. هرچه واگذاری امکانات به ایشان بیشتر شود و به لحاظ اقتصادی و مالکیت فربه تر شود به یقین قدرت به چالش انگیختن و پاسخگو کردن ایشان سخت تر خواهد بود.

با افتخار می گویم که رامسر باید میزبان سرمایه گذاران باشد و یکی از ایده هایم تبدیل سرمایه دار به سرمایه گذار است ، اما مطالعه ی پرونده ی هتل سماموس نگران کننده است.

اخیرا رئیس شورای شهر رامسر در نامه ای به فرماندار رامسر علت کندی کار را جویا شده است.

 با اشاره به روند طی شده ٬ بنده امیدی به پاسخگوئی شفاف  مسولین ذیربط ندارم. 

 در برخی از جلسات و نشست ها در این خصوص صحبت می شد و عده ای از اساس با طالبی و دوستان مخالف بوده و حتی تعابیری را به کار می بردند که اعتماد همه سست می شد در مقابل عده ای موانع موجود پیش روی پروژه از شهرستان و شهروندان را از عوامل عقب ماندن پروژه نام می بردند. 

زمان پاسخ مناسب را به هر دو گروه خواهد داد. ان شاالله منافع مردم در آن لحاظ شود. 

پی نوشت : 

- کلیه ی اطلاعات مربوط به پروژه از ویژه نامه ی اطلاعات ۲۱ خرداد ۸۶ و اخبار اینترنتی اخذ شده است.

- این مطلب در مهرماه 88 نوشته شده است 

 

( آخرین بازدید 68157  ) 

 

توضیحات طالبی مدیر هتل سماموس در تاریخ ۱۸/۱۲/۸۸