ساحل دریا

ساحل دریا

دیگر لازم نیست به ساحل دریا بروید؛ ما ساحل دریا رابه خانه هایتان می آوریم.
ساحل دریا

ساحل دریا

دیگر لازم نیست به ساحل دریا بروید؛ ما ساحل دریا رابه خانه هایتان می آوریم.

" قدر " دانی

سخن مدیر مسوول نشریه ی « ساحل دریا » شماره ی 39  ؛ اول مرداد ماه  1393



در ماهی قرار داریم که میهمان خدائیم  و هر لحظه اش سر شار از رحمت و مغفرت است ، اوج این شب ها ، شب های "  قدر "  است که طبق روایات ؛  کارنامه ی عملکرد سال گذشته بسته و مقدرات سال آینده در آن رقم می خورد. این که ما خود چه میزان "  قدر " خود را بدانیم مقوله ی دیگری است که ارتباط تنگاتنگی با شب " قدر " دارد.


 

آن چه معصومین علیهم السلام بر آن تاکید کرده اند این است که " اگر کسی  برای خود ارزش و اعتبار قائل نباشد ؛ نمی توان از شر او در ایمن بود " . این آغاز "  قدر " دانی از خویش است باید هر کسی شان و منزلت خویش رابشناسد و اعتبار و آبروی خویش را محترم شمارد ، تا بل که در جامعه و برای آینده ، مفید و موثر باشد.


 

آن هائی که دنبال نردبانی غیر از خدا ،  برای اوج گرفتن هستند ، همیشه پا به رکاب دیگرانی خواهند بود که جز با خوار کردن و خفیف شدنشان ، رضایتشان جلب نخواهد شد.


 

کم نیستند افرادی که برای چند روز زندگی مرفه تر حاضرند زیر پای خود انسان های بی شماری را لگد کوب کنند تا اندکی بیشتر از لذائذ دنیوی بهره گیرند. آن چه در این مختصر می توان به آن پرداخت این است که بد اندیشی ،  بدکرداری و بد پنداری ؛ آسیب سختی بر عاملش خواهد گذارد ، هرچند که احساس و درک آن ، برای او سخت باشد.


 

بیائید در این روزهای " قدر " تلاشی مضاعف نمائیم و " قدر " خویش بدانیم و گوهر انسانیت خویش را برای هیچ و پوچ هزینه ننمائیم. امام حسن مجتبی علیه السلام در سخنی کوتاه اساس این رویکرد را در جمله ای کوتاه بیان کرده است که باید نصب العین همه باشد : "  هر که خدا را بندگی کند ، خدا همه چیز را بنده ی او می کند. " . خلاف این عبارت نیز معنی واضحی را بیان می کند و آن این است که هرکه بندگی خدا را ننماید ، هیچ چیز در تسلط او نخواهد بود.


 

خواهی که جهان در کف اقبال تو باشد


خواهان کسی باش که خواهان تو باشد

رامسر و فرصت های ملی


سخن مدیر مسوول نشریه ی « ساحل دریا » شماره ی 37  ؛ اول تیرماه ماه  1393


شهرستان رامسر بر اساس پیشینه و جاذبه های گردشگری ، تفریحی ، اقامتی و ... همیشه مورد توجه نهادهای رسمی ، شرکت ها و سازمان ها بوده است.


مصداق های مشهور آن از ثبت کنوانسیون تالاب ها به نام رامسر تا مجامع پزشکی بزرگ و گردهم آئی های اثر گذاری که در هتل بزرگ و هتل قدیم رامسرو در اردوگاه های کشوری آن  برگزار می شود را می توان نام برد.


این همایش های ملی و بین المللی فقط در این مقطع خاص در رامسر  برگزار نمی شود ، بلکه جریان دامنه داری است که تا رامسر از زیبائی های طبیعی بهره می گیرد ، از آن متنعم خواهد شد.


آخرین نمود این گونه مراسم را می توان گردهمائی ائمه ی جمعه ، نمایندگان ولی فقیه و نمایندگان مجلس خبرگان در همایش منطقه ای  و همایش ملی طبیعت گردی را نام برد. آن چه در این مختصر بدان اشاره خواهد شد نام بردن از این همایش ها نیست ، بلکه تذکر و یاد آوری این نکته ی اساسی است که از هریک از این نشست ها می توان یک فرصت بزرگ برای رامسر اخذ نمود. اقدامی که با تذکر مکرر خصوصی به مسوولان بارها درخواست شده که مسوولان مطالبات خود را در قالب درخواست اداری و یا هماهنگی با رسانه ها و سازمان های مردم نهاد مطالبه کنند ؛ اما کمتر مورد توجه واقع شده است.


اگر مسوولان ادارات ، نهادها ، سازمان ها و حتی سازمان های مردم نهاد بتوانند از هریک از فرصت های پیش آمده ، امکانی برای رامسر فراهم کنند ، در آینده ی نه چندان دور ، رامسر مستغنی از امکانات خواهد شد. به عنوان مثال در گر هم آئی ائمه ی جمعه که با حضور حدود 500 تن از موثرین عرصه ی فرهنگ برگزار شد ، تلاش برای اخذ یک فرهنگسرای در خور از استاندار ، نماینده ی ولی فقیه در استان و یا رئیس ستاد اقامه ی نماز جمعه ی کشور ارایه می شد ،  بی تاثیر نبود و یا در همایش ملی طبیعت گردی نیز شهرداری های منطقه و سازمان های محیط زیست و جنگلبانی و ... مطالبات خود را منطقی و مستدل درخواست می نمودند.


آن چه مسلم است از این گونه نشست ها در آینده نیز برگزار خواهد شد و در هر همایشی با اشاره به عنوان و حاضران در آن می توان درخواست های مرتبط را مطرح نمود. رامسر شهر فرصت های بزرگ است و از مواهب آن باید بهره جست و از حضور تصمیم سازان و تصمیم گیران عرصه ی ملی و بین المللی باید بهره ی مناسب را اخذ نمود.